miercuri, 8 iunie 2011

Sa fim mai buni...

Desi am mai avut cateva tentative, de curand am aderat la Umbrela Verde, o organizatie care incearca sa faca Romania mai curata si romanii mai responsabili. Am simtit mereu o senzatie aiurea cand vedeam gunoi pe strazi, sau oameni care aruncau tot felul de deseuri unde nimereau. Am trecut de multe ori prin astfel de situatii, faceam si eu la fel, insa o colega m-a facut sa realizez ca nu facem nimic doar vorbind. Dupa ce terminase de fumat o tigara, s-a intors cativa metri pana la un cos de gunoi doar sa arunce mucul de tigara. N-am mai vazut pe nimeni sa faca asa ceva; de altfel, oriunde te uiti vezi doar resturi de tigari. In fine, daca va citi asta, vreau sa stie ca o respect pentru atitudinea ei, chiar daca probabil nu i-am spus asta niciodata.
Au fost multe campanii de ecologizare, de informare si responsabilizare, insa efectele nu prea s-au vazut, au fost prea putini cei care s-au schimbat. Cu astfel de atitudine, nu vom avea niciodata o tara "ca afara" si nu vom fi respectati de ceilalti daca nici macar noi nu ne respectam. Haideti sa facem ceva si pentru planeta, pentru tara si pentru noi...

3 comentarii:

  1. Umbrela Verde I Ambasadorii blogeri
    Bun gasit,

    Daca apreciezi propunerile bloggerilor privind un mediu mai curat hai pe pagina de facebook alaturi de Umbrela Verde sa ii sustii.
    Poti citi si vota prin acest poll: http://www.facebook.com/umbrela.verde?sk=app_20678178440

    In ordine alfabetica eu sunt la Flaviu si daca vrei sa ma sustii, pe mine sau pe altcineva, trebuie bifat in dreptul numelui, respectiv in dreptul linkul blogului ales de tine, iar la sfarsitul poll-ului clik VOT si gata.
    Multumesc anticipat! :)
    Oricand vei avea nevoie si tu de vreo sustinere, iti voi raspunde cu multa placere!
    Flaviu

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasă iniţiativă. Ştii cum se spune , schimbarea lumii începe cu tine :) .

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
    Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
    Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
    1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
    2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
    3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
    Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
    Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
    Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

    RăspundețiȘtergere